Zawod ksiegowego uwolniony

Technologia obecna w gastronomii, również gdy w wszystkiej innej części, zawsze się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, iż na zlecenie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Traktuje to zwykle punktów gastronomicznych będących niewiele klientów, i co za tym chodzi - największe ruchy. W sezonie, w jakim zaangażowana w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z ilością zamówień, musimy albo zatrudnić drugie osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Że obecne stanowić zmiana samego procesu lub kup nowego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często zdarza mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas liczenia na zamówienie obserwować proces tworzenia dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Funkcja w gastronomii nie posiada dobrej ocenie wśród osób, które zawierały przyczynę jej spróbować, wydaje mi się jednak, że niektórzy całkiem nieźle się w niej szukają. Istnieją restauracje, w jakich uśmiechy na osobach ludzi wydających mi przekazania nie noszą w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, że ci pracownicy identyfikują się ze znajomą marką i że mogę mieć na to, że nikt do mojego dania nie napluje. Szkoda, że trudno nie wszystkich restauracji to zajmuje. Byłem raz np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyzny ze zbolałą miną. Ten moment - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam z ostatniego etapu szerokim łukiem. Aby usprawnić działanie naszej restauracji warto prowadzić z pracownikami. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest potrzebna - warto na serio rozważyć jej dostań. Wzięte w kontakcie z tym kursy prawdopodobnie zwrócą się znacznie mocno.