Kasa fiskalna 2015 80

Kuchnia polska umieszcza się w przewagi na daniach mięsnych. Więc od systemu w który stworzymy wołowinę, wieprzowinę i drób zależy, czy nasz posiłek będzie wynikiem bądź porażką.

Mycie Mięso powinniśmy myć tuż przed przygotowaniem. Nie wolno wyglądać tego, że jesteśmy sens schować je do lodówki, ponieważ w trakcie mycia cierpimy na jego powierzchnię niebezpieczne bakterie, które mogą przyspieszyć proces jego rozkładu. Po umyciu mięsa powinniśmy dokładnie umyć ręce. Też warto wspominać o higienie w przypadku wszystkich przedmiotów (noże, deski do krojenia), z jakimi surowe mięso miało styczność.

Krojenie i sprawianie Mięso zawsze powinniśmy kroić w poprzek włókien. Dzięki temu po studium będzie ono mocne i lekkie. Do cięcia mięsa powinniśmy jednak używać ostrego noża. Dobrym systemem stanowi jego każde ostrzenie i płukanie. Dzięki temu krojone przez nas kotlety nie będą nieestetycznie poszarpane. Stanowi więc istotne szczególnie dlatego, że przez poszarpane brzegi wycieka sok, przez co mięso traci swoją soczystość i smak.

http://de.healthymode.eu/librecoin-virtuelle-wahrung/

Najlepiej smakuje mięso wcześniej zamarynowane. Marynatę możemy utworzyć z czosnku, oliwy z oliwek, rozmarynu czy innych ziół oraz przypraw. Żeby marynata dużo się wchłonęła, warto wcześniej je rozpulchnić. Niezastąpiony pewno się wtedy okazać rozdrabniacz do ciała. Dzięki niemu mięso lepiej wchłonie stworzoną przez nas marynatę również będzie doskonalsze.

Obróbka termiczna Zamarynowane mięso możemy usmażyć, upiec lub udusić. Smażąc i pijąc, warto pamiętać, że na im młodszym ogniu będziemy wtedy robić, tym dużo. Mięso układa się w większości z białka i tłuszczu, dlatego zbyt szybka i wielka temperatura powoduje, że zatrzymuje się ono szorstkie i łykowate. Smażąc je na gorszej temperaturze sprawimy, iż będzie rozpływało się w ustach. Podczas pieczenia warto zadbać o to, by ciało było co każdy czas podlewane tłuszczem. Dzięki temu weźmie ono bliską soczystość i smak.